SHOP

Inloggen

Registreren

Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Vul je emailadres in en we sturen je een link om je wachtwoord te herstellen.

  • Gratis verzending v.a. €75,-
  • vandaag besteld = zsm verzonden
  • Veilige betaling via iDeal, Mister Cash of Klarna
geschreven door

Fabel: Meer herhalingen voor meer spierdefinitie

Velen gaan tijdens het cutten meer herhalingen maken om zo droger te worden. Maar is dit eigenlijk wel een goede methode? Helpen meer herhalingen met lichter gewicht je aan een lager vetpercentage en een betere spierdefinitie?

Het is heel simpel:

“Hoe groter een spier, hoe beter de zichtbaarheid”

Ligt hier een grote laag vet overheen, tja, dan zal die zichtbaarheid minder zijn. Je vetpercentage zal dus omlaag moeten voor een optimale spierdefinitie. En dit krijg je alleen maar voor elkaar door een negatieve energiebalans.

Verschillende manieren van trainen

Hieronder vallen verschillende categorieën

  • Weinig herhalingen voor maximale kracht
  • 6-12 herhalingen voor spiermassa
  • 15+ herhalingen voor spierconditie

Allemaal heel mooi, maar dit heeft geen invloed op je vetpercentage. Wil je deze verlagen? Voeg dan meer cardio aan je schema toe en belast je spieren nog steeds met gewichten (zo zwaar als je aan kan) om te zorgen dat je geen spiermassa kwijtraakt. Verder is je voedingspatroon natuurlijk key voor een lager vetpercentage.

Waarom passen bodybuilders deze methode dan toe?

Misschien denk je dat bodybuilders in de laatste fase voor hun wedstrijd deze methode toepassen in hun trainingsschema. Ook dit is niet helemaal waar. Bodybuilders kunnen niet anders dan trainen met lichter gewicht omdat zij in deze laatste fase ook minder energie hebben. Hun koolhydraat-inname wordt enorm verlaagd en hun focus verschuift dan ook naar spierbehoud in plaats van spieropbouw.

Omdat ze in deze periode de kracht niet hebben voor de zwaardere gewichten, zijn ze aangewezen op de lichtere gewichten. Maar, die lichtere gewichten gebruiken ze dus niet om hun vetpercentage sneller omlaag te krijgen.

Conclusie

Je kunt je spieren niet shapen met de combinatie van lichter gewicht en meer herhalingen. De vorm van je spier is genetisch bepaald. Laat je spier groeien door middel van training en verlaag je vetpercentage om je spieren zichtbaar te maken.