SHOP

Inloggen

Registreren

Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Vul je emailadres in en we sturen je een link om je wachtwoord te herstellen.

  • Gratis verzending v.a. €75,-
  • vandaag besteld = zsm verzonden
  • Veilige betaling via iDeal, Mister Cash of Klarna
geschreven door
Joel Beukers

“Conditie of geen conditie dit kon nooit gezond zijn” – Freek vertelt

Ik ben een 31-jarige militair die ooit in het verleden een sportopleiding heeft gedaan. Aan conditie heb ik nooit een gebrek gehad. Echter door de jaren heen zijn de kilo’s er wel bij aangekomen. Ik genoot erg van het leven. Ik rookte, hield van een drankje en ik at vooral veel en slecht eten. Ik lette eigenlijk nooit op wat ik at en hoeveel ik at. Ondanks dat ik regelmatig aan het sporten was, woog ik toch bijna 90 kilo (foto 1). 

transformatie-freek-clean-nutrition

Na een uitzending in Afrika was ik er helemaal klaar mee. Als ik zo doorging dan woog ik al snel 100 kilo. Conditie of geen conditie dit kon nooit gezond zijn. Ik zag promo filmpjes Joel voorbijkomen en ik hoorde iets over een energiebalans. Vanaf toen ben ik mijzelf gaan verdiepen in voeding. Ik stopte met roken en drinken deed ik alleen nog als ik in de kroeg zat. Ook begon ik met het hanteren van een negatieve energiebalans, van ongeveer 2020 kcal per dag. Ik ging als een beest tekeer in de sportschool. Hard aan de gewichten tillen, maar niet specifiek met een goed schema. De kilo’s vlogen eraf en als snel was dit het resultaat (foto 2). Ik woog toen 77 kilo. Echter merkte ik dat heel snel moe was. Ik ging steeds meer slapen en ik voelde me futloos. Mijn vetpercentage ging niet echt verder naar beneden en het afvallen stopte ook een beetje. Het resultaat was leuk, maar ik wilde me wel fit voelen.

Transformatie-freek-clean-nutrition-spieropbouw-pakket

Gerichter trainen

Vervolgens ging ik me verder verdiepen in hoe dit zou kunnen komen en kwam ik alweer gauw bij Joel Beukers uit. Sterker worden is een groot onderdeel bij zijn manier van trainen, hier had ik nog nooit bij stil gestaan. Hoe kan ik nu sterker worden terwijl mijn lichaam blijkbaar niet genoeg energie krijgt?
Ik werd lid van het spieropbouw pakket, leverde het intake formulier in bij de coaches en ik verschoof mijn doel: spieropbouw. Ik mocht 3200 kcal eten. Hiermee had ik veel moeite en ik was bang dat ik weer zou aankomen. Naast dit voedingsadvies volgde ik het 4 daagse trainingsschema dat bij het spieropbouw pakket zat inbegrepen. Ik merkte dat ik meer energie kreeg en ook steeds meer spiermassa. Ik heb aardig wat progressie is geboekt en resultaat mag er zijn. Op een vergeven ogenblik werd ik mooi droog (foto 3), ik woog hier 78.4 kilo.

transformatie-verhaal-freek-clean-nutrition

Een rondreis in Amerika

Tot slot ging ik op vakantie en hier ging het helemaal mis. Een rondreis in Amerika met alleen maar slecht eten.. Met als resultaat: 4 kg erbij (en nee, dat zijn geen spieren). Wat voelde ik me sip toen ik na de vakantie weer op de weegschaal stond. Maar goed, je moet ook leven! Na deze 3 weken cheaten en in overleg met de coaches ben ik toch verder gegaan met het spieropbouw pakket. Ik eet nu netjes 3200 kcal. Het vet percentage wat ik in Amerika eraan heb gegeten sporten we er later wel weer af.

Conclusie

Mijn motivatie is weer helemaal terug en ik voel me nooit meer futloos. Ik merk dat ik steeds zwaarder kan liften en dat gevoel is geweldig. Ik ben nu ook zeker aan het groeien. De energie overschot is heerlijk en ben benieuwd als ik straks weer een negatief energie balans ga creëren. Van een rokende en veel etende kerel is mijn lifestyle 180 graden gedraaid. Het juiste voedingspatroon, en dus je energiebalans, is hier de sleutel in. Hierdoor boek je zo snel resultaat. Je kan je goed en fit voelen. Maar ook erg slap maar het resultaat is waarvoor we het doen.

Voor goud! – Freek