Yoghurt Bosbessen Cake

Yoghurt Bosbessen Cake

De yoghurt bosbessen cake is een ideaal tussendoortje. De cake is luchtig, en kan gluten -en lactosevrij worden gemaakt. Mocht je niet dol zijn op bosbessen, dan kan je deze bijvoorbeeld ook vervangen voor frambozen. De cake kan je gemakkelijk meenemen naar werk of invriezen, zodat je altijd een gezond tussendoortje bij je hebt. Onderstaand kan je het recept van de yoghurt bosbessen cake vinden. 

Yoghurt Bosbessen Cake

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45-60 minuten

 

- INGREDIËNTEN -

  • 250 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 ml halfvolle yoghurt (lactosevrije yoghurt)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram suiker
  • 4 stuks eieren
  • 1 theelepel koek -en speculaaskruiden
  • 200 gram bosbessen diepvries 

- INSTRUCTIES -

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bedek je cakevorm met bakpapier.
  2. Voeg de havermeel, amandelmeel, halfvolle yoghurt, bakpoeder, baking soda, suiker, koek -en speculaaskruiden en eieren toe en mix alles met een mixer tot beslag.
  3. Voeg daarna de bosbessen toe, en spatel de bosbessen door het beslag. Laat er enkele over om deze op de bovenkant te strooien.
  4. Schep daarna het beslag in de cakevorm.
  5. Zet de vorm 45 tot 60 minuten in het midden van de oven. Bij mij stond deze er 60 min in, maar controleer je cake na 45 minuten met een sate prikker.

- VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE-

Calorieën

181 kcal

Koolhydraten

23 gram

Vetten

6 gram

Eiwitten

7 gram

Producten in dit recept:

Lees ook: